• Cum să te bucuri de viaţă şi de slujbă
 • „Fericirea nu depinde de circumstanţe exterioare; ea e determinată de atitudinea noastră mentală.“

  „Nu-i vorba de ceea ce aveţi, cine sunteţi, unde vă aflaţi sau ce vă face fericiţi ori nefericiţi; contează ce credeţi despre toate acestea.“

  „Unul dintre cele mai tragice lucruri pe care le-am văzut în natura umană este acela că tindem să amânăm viaţa. Noi toţi visăm la grădina magică de trandafiri aflată la orizont, în loc să ne bucurăm de trandafirii care înfloresc sub fereastra noastră chiar acum.“

  „Adesea, oboseala noastră nu e cauzată de muncă, ci de teamă, frustrare şi resentiment.“

  „Astăzi se derulează viaţa — singura de care puteţi fi siguri. Scoateţi maximum din ea. Căutaţi pasiunea. Treziţi-vă. Lăsaţi entuziasmul să vă cuprindă. Trăiţi cu înflăcărare.“

  Dale Carnegie

  Dale Carnegie (pe numele lui real Dale Carnegey) s-a născut pe 24 noiembrie 1888 la o fermă săracă din Missouri şi s-a stins din viaţă pe 1 noiembrie 1955, la Forest Hills, New York. Este considerat cel mai mare autor de literatură motivaţională al secolului XX.

  După absolvirea facultăţii, vinde cursuri prin corespondenţă în Nebraska şi obţine câteva roluri ca actor la New York, fără mare succes. În 1912, este angajat de Young Men Christian Association să predea cursuri pentru adulţi şi descoperă, accidental, o metodă prin care poate diminua teama celor care vorbesc în faţa unui public numeros. Astfel începe faimoasa carieră de orator şi autor de mare succes a lui Dale Carnegie.

  În următorii doi ani, Carnegie îşi rafinează cursul, venind în întâmpinarea dorinţei americanului mediu de a-şi întări încrederea în sine. Îşi schimbă numele din Carnegey în Carnegie, ceea ce reprezintă o mişcare de marketing inspirată. Începe să publice diverse materiale în care-şi prezintă în mod sistematizat ideile; în 1926, acestea vor fi adunate într-o carte despre vorbirea în public – Public Speaking: A Practical Course for Business Men.

  În 1936, Dale Carnegie publică How To Win Friends and Influence People, carte care a înregistrat încă de la publicare un succes răsunător. De-a lungul anilor, această lucrare, considerată opera de referinţă a lui Carnegie, s-a vândut în peste 15 milioane de exemplare. Ea a fost tradusă în toate limbile de circulaţie internaţională, iar în limba română a apărut la Curtea Veche Publishing sub titlul Secretele succesului. Cum să vă faceţi prieteni şi să deveniţi influent. O altă lucrare de referinţă, publicată în 1948, este How to Stop Worrying and Start Living, apărută în limba română la Curtea Veche Publishing sub titlul Lasă grijile, începe să trăieşti — o colecţie de sfaturi uşor de pus în aplicare pentru a face faţă mai bine stresului. Dintre cărţile lui Dale Carnegie, aceasta a avut cel mai mare succes în Europa.

  Pe Dale Carnegie îl regăsim în topul celor mai bine vânduţi autori din toate timpurile. La mai bine de jumătate de veac de la moartea lui, cărţile sale sunt la fel de solicitate ca în primii ani după lansare.

  Eforturile lui Dale Carnegie de răspândire a unor metode prin care ne putem optimiza relaţiile cu semenii şi cu lumea au fost continuate de Fundaţia Carnegie. Cursurile pe care Carnegie însuşi le-a iniţiat şi predat sunt frecventate şi astăzi de zeci de mii de oameni din întreaga lume, confirmând actualitatea şi utilitatea metodelor scriitorului. Aprofundarea acestor practici e vitală pentru toţi cei care doresc să ocupe posturi importante în ierarhiile companiilor occidentale.

Carte
Autor Dale Carnegie
Traducător Marius Chitoşcă şi Adriana Ciorbaru
Titlu original How to Enjoy Your Life and Your Job
ISBN 978-606-588-492-2
Număr pagini 184
Format 15,6 x 22 cm
Legătorie Broșată
Colecția Seria Dale Carnegie
Conținut Dezvoltare personală
Editura Curtea Veche Publishing
Apariție 2013

Spune-ţi opinia

Notă: Codul HTML este citit ca şi text!
    Rău           Bun

Cum să te bucuri de viaţă şi de slujbă

 • 28,90Lei

 • Fără TVA: 27,52Lei

Produse asemănătoare

Secretele succesului

Secretele succesului

Dale Carnegie spunea că „succesul înseamnă să obţii ceea ce vrei, iar fericirea înseamnă să vrei cee..

32,75Lei Fără TVA: 31,19Lei

Secretele succesului în era digitală

Secretele succesului în era digitală

În lumea contemporană, caracterizată de apariţia reţelelor de socializare, dominaţia e-mailului şi î..

26,97Lei Fără TVA: 25,69Lei

Tehnici de a vinde

Tehnici de a vinde

Nu aveţi în faţă un manual de vânzări! Aceasta nu e o carte de teorie aridă. Și nu veţi adormi în ti..

36,61Lei Fără TVA: 34,87Lei

Etichete: cum, sa, te, bucuri, de, viata, si, de, slujba, dale, carnegie